Cilok atanapi aci dicolok nyaéta kadaharan asli ti Sunda. Dijieunna tina tipung aci wungkul atanapi dicampur sareng tarigu teras dicampur cai tuluy dikulub. Jang nambah kanu rasa, umumna adonanna ditambahan bungbu, bisa ogé uyah hungkul.

Aya deui istilah anyar cilok gaul, nyaeta cilok anu aya eusina. Eusina bisa rupi-rupi, misalna: abon, sosis, gajih, urat, endog puyuh, jeung sajabana.

Cilok biasa didahar jeung sambel kacang sareng kécap.

Malah kiwari sok dibaturan oge ku comring mini (comet garing), comring anu saukuran artos saratus nambihan rasa cilok langkung raos katambih caos kacangna anu lada kumargi sok ngangge cabe bubuk (aida). Comring ieu masih keneh aya di daerah cikoneng sabudeureun desa Margaluyu.

[alert style=”white”]referensi: opaztea.wordpress.com[/alert]